Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Δίωρη καθυστέρηση..


O Τοτός είναι στο σαλόνι και παίζει με το τραινάκι του, η μαμά στην κουζίνα κάνει δουλειές. Τσαφ τσουφ το τραινάκι, κάνει μια διαρκή φασαρία. Σε κάποια στιγμή σταματάει και ακούγεται ο μικρός:
-"Όσοι παπάρες θέλουν να κατέβουν, να τσακιστούν γιατί αυτή η κωλοστάση είναι η τελευταία. Όσοι μαλ..ες θέλουν να ανέβουν να το κάνουν γρήγορα για να αναχωρήσει καμιά ώρα η γαμ..νη η αμαξοστοιχία.
"Τα ακούει αυτά η μαμά, κρανιοεγκεφαλίζεται, τρέχει στο σαλόνι, πιάνει τον Τοτό από το αυτί και του λέει:
-"Πήγαινε αμέσως στο δωμάτιο σου και κάτσε μέσα για δυο ώρες τιμωρία. Μετά θα βγεις και θα παίξεις μόνο αν μιλάς καλά!
"Πηγαίνει ο Τοτός στο δωμάτιο και μετά από κανά δίωρο επιστρέφει. Κάθεται και πάλι, και βάζει μπρος το τραινάκι. Τσαφ τσουφ,τσαφ τσουφ για λίγη ώρα σε κάποια στιγμή σταματάει.
-"Όσοι επιβάτες επιθυμούν να αποβιβαστούν παρακαλούνται να ελέγξουν ότι δεν ξέχασαν καμία από τις αποσκευές τους και ευχόμαστε να είχαν καλό και ξεκούραστο ταξίδι. Οι επιβάτες που επιθυμούν να επιβιβαστούν να τοποθετήσουν και να ασφαλίσουν τις αποσκευές τους πάνω από τη θέση τους, υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα και τους ευχόμαστε ένα καλό ταξίδι.
"Η μαμά ακούει περήφανη για τις παιδαγωγικές τις ικανότητες από την κουζίνα και χαμογελάει.
Ο Τοτός συνεχίζει:
-"Α, και όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη δίωρη καθυστέρηση, να απευθυνθούν στην καριόλα στην κουζίνα!"

Tους πήρε τη σειρά..!



Μια μέρα στο μεγάλο δάσος κυκλοφορεί η φήμη ότι άνοιξε μία καντίνα.Όλα τα ζώα του δάσους έτρεξαν και με σειρά ιεραρχίας παρατάχτηκαν το ένα πίσω από το άλλο για να ψωνίσουν.

Μετά από λίγη ώρα νά'σου σκάει και ο λαγός. Βλέπει την τεράστια ουρά που έχει δημιουργηθεί και πολύ άνετα τους προσπερνάει και πηγαίνει πρώτος πρώτος μπροστά από το λιοντάρι.

-Τι κάνεις ρε μ*λ*κ* λαγέ, λέει το λιοντάρι..

-Νά,εγώ για την καντίνα ήρθα, απαντάει ο λαγός..

-Κι εμείς τι είμαστε εδώ που περιμένουμε στην σειρά, μαλάκες;

Αποκρίνεται το λιοντάρι και του τραβάει μια ανάποδη και τον στέλνει πίσω.

Σηκώνεται ο λαγός εκνευρισμένος και αφού προσπερνάει όλα τα ζώα, πάει και μπαίνει δεύτερος μπροστά από την αρκούδα..

-Τι κάνεις ρε μ*λ*κ* λαγέ, λέει η αρκούδα..

-Νά, εγώ για την καντίνα ήρθα..

-Καλά ρε και ποιος νομίζεις ότι είσαι και έρχεσαι δεύτερος, λέει η αρκούδα, και του κόβει μια μπουνιά και νά' σου ο λαγός τελευταίος.

Σηκώνεται στραβωμένος ο λαγός και γυρίζει την πλάτη του να φύγει φωνάζοντας..

-Δε γ*μ*έστε όλοι σας.. Δεν την ανοίγω σήμερα..


Ξανθιά πανέξυπνη!



Ήταν μια ξανθιά και ένας μεγάλο δικηγόρος σε ένα αεροπλάνο το οποίο έκανε ένα μεγάλο και μακρινό ταξίδι.. Κάποια στιγμή ο δικηγόρος άρχισε να βαριέται, οπότε γυρνάει και λέει στην Ξανθιά: «θες να παίξουμε ένα παιχνίδι;»

Η Ξανθιά αδιαφορώντας συνέχισε να κάθεται μισοκοιμισμένη στη θέση της. Ο δικηγόρος αφού επέμενε και είδε ότι η Ξανθιά αδιαφορούσε έκανε πιο δελεαστική την πρόταση του.

«Λοιπόν τελευταία φορά σε ρωτώ. Είναι πολύ απλό το παιχνίδι. Θα σου κάνω ερωτήσεις και θα μου κάνεις κι εσύ. Αν δεν την βρίσκω εγώ θα σου δίνω 500 ευρώ αν δεν τη βρίσκεις εσύ θα μου δίνεις 5 ευρώ. Συμφωνείς;»

Η Ξανθιά το καλοσκέφτηκε και συμφώνησε. Κάνει την πρώτη ερώτηση ο δικηγόρος.

«Τι απόσταση έχει η γη από την σελήνη;» Η ξανθιά μη γνωρίζοντας ανοίγει το πορτοφόλι της και του δίνει 5 ευρώ.

«Σειρά σου» της λέει ο δικηγόρος. «Τι είναι αυτό που ανεβαίνει το βουνό με 3 πόδια και κατεβαίνει με 4;» τον ρωτάει η ξανθιά. Ο δικηγόρος παθαίνεις σοκ γιατί δεν γνωρίζει. Ανοίγει το λαπτοπ στέλνει e-mail σε όλους τους φίλους του αλλά κανείς δεν ξέρει να του απαντήσει.

Οπότε ανοίγει το πορτοφόλι και δίνει 500 ευρώ στη ξανθιά.

Η ξανθιά τα παίρνει και ξαναπέφτει για ύπνο. Ο δικηγόρος όμως σκασμένος θέλει να μάθει την απάντηση και την ρωτάει.

«Τελικά τι είναι αυτό που ανεβαίνει με 3 ποδιά το βουνό και κατεβαίνει με 4;»

οπότε η ξανθιά ανοίγει το πορτοφόλι της και του δίνει 5 ευρώ!!!!!!


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ...

Μια μέρα συγκεντρώθηκαν σε κάποιο μέρος της γης όλα τα συναισθήματα και όλες οι αξίες του ανθρώπου.
Η Τρέλα αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να παίξουν κρυφτό. Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε: 'Τι είναι το κρυφτό;'
Ο Ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια - την οποία δεν την ενδιέφερε ποτέ τίποτα- να παίξουν κι αυτοί.
Αλλά υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να παίξουν: Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει γιατί ήξερε ότι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα την αποκάλυπταν, η Υπεροψία έβρισκε το παιχνίδι χαζό και η Δειλία δεν ήθελε να ρισκάρει.
Ένα, δύο, τρία, άρχισε να μετράει η Τρέλα. Η πρώτη που κρύφτηκε ήταν η Τεμπελιά. Μιας και βαριόταν κρύφτηκε στον πρώτο βράχο που συνάντησε.
Η Πίστη πέταξε στους ουρανούς και η Ζήλια κρύφτηκε στην σκιά του Θριάμβου ο oποίος με την δύναμη του κατάφερε να σκαρφαλώσει στο πιο ψηλό δέντρο.
Η Γενναιοδωρία δεν μπορούσε να κρυφτεί γιατί κάθε μέρος που έβρισκε της φαινόταν υπέροχο μέρος για να κρυφτεί κάποιος άλλος φίλος της οπότε την άφηνε ελεύθερη. Και έτσι η Γενναιοδωρία κρύφτηκε σε μια ηλιαχτίδα.
Ο Εγωισμός αντιθέτως βρήκε αμέσως κρυψώνα ένα καλά κρυμμένο και βολικό μέρος μόνο για αυτόν. Το Ψέμα πήγε και κρύφτηκε στον πάτο του ωκεανού.
Το Πάθος και ο Πόθος κρύφτηκαν μέσα σε ένα ηφαίστειο. Ο Έρωτας δεν είχε βρει ακόμη κάπου να κρυφτεί. Έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες, ώσπου βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και κρύφτηκε εκεί.....
1000, μέτρησε η Τρέλα και άρχισε να ψάχνει.Την πρώτη που βρήκε ήταν η Τεμπελιά αφού δεν είχε κρυφτεί και πολύ μακριά. Μετά βρήκε την Πίστη που μίλαγε στον ουρανό με τον Θεό για θεολογία.
Ένιωσε τον 'ρυθμό του Πόθου και του Πάθους στο βάθος του ηφαιστείου και αφού βρήκε την Ζήλια δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρει και τον Θρίαμβο. Βρήκε πολύ εύκολα το Δίλημμα που δεν είχε ακόμη αποφασίσει που να κρυφτεί.
Σιγά-σιγά τους βρήκε όλους εκτός από τον Έρωτα. Η Τρέλα έψαχνε παντού, πίσω από κάθε δένδρο, κάτω από κάθε πέτρα, σε κάθε κορφή βουνού, μα τίποτα. Όταν ήταν σχεδόν έτοιμη να τα παρατήσει βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και άρχισε να τον κουνάει νευρικά ώσπου άκουσε ένα βογκητό πόνου. Ήταν ο Έρωτας που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα του είχαν πληγώσει τα μάτια.
Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει, έκλαιγε, ζήταγε συγνώμη και στο τέλος υποσχέθηκε να γίνει ο οδηγός του Έρωτα. Κι έτσι από τότε οΈρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα πάντα τον συνοδεύει...

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΟΧΗΜΑ...


Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑ ...


ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ


ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΜΟ



ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ?


Ή




ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ + ΖΕΜΠΡΑ = ?







ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ;


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΟΙ























































ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΠΡΟΣ ...ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ


Της Αλεξίας Ανδρ. Καψαμπέλη
Φοιτήτριας στο 4ο έτος της Νομικής Σχολής Αθηνών

Πίστευα βαθειά ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα η οποία ενδιαφερόταν και προστάτευε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εξάλλου είναι γνωστό ότι η φιλοξενία ήταν πολύ σημαντική για τους αρχαίους Έλληνες για τους οποίους όλοι εμείς σήμερα είμαστε περήφανοι.

Προς λύπη μου διαπιστώνω ότι τα πράγματα σήμερα είναι πολύ διαφορετικά. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τις υποκλοπές, την υπόθεση των Πακιστανών, τους ξυλοδαρμούς των αλλοδαπών στο αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας ή μήπως τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή;

Αλήθεια, υπήρξε τιμωρία και αποδοκιμασία από την ελληνική πολιτεία και τον πολιτικό κόσμο της χώρας; Ή μήπως νομίζουν ότι αυτά ξεχνιούνται και ότι ο κόσμος παρακολουθεί και ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για τα κουτσομπολιά και για την ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ που παρέχουν τα ΜΕΣΑ;

Τόσο καιρό έκανα υπομονή. Ολα τα πράγματα όμως έχουν τα όρια τους. Και τώρα θέλω να μιλήσω, να γράψω. Και μάλιστα προκαλώ όποιον θέλει να μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδείς αναφορές. Να στραφεί κατά ενός εικοσάχρρονου ανθρώπου που δεν διστάζει να πει αυτό που βλέπει και νιώθει.

Ανέφερα και στην αρχή ότι μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008 πίστευα στην Ελλάδα και στην ελευθερία και τη δημοκρατία που τη διακρίνουν. Υπήρξαν όμως άνθρωποι που φρόντισαν να τα καταφέρουν, ομολογώ, να με κάνουν να αλλάξω γνώμη και να καταλάβω ότι ΜΟΝΟ ΑΔΙΚΙΑ υπάρχει και στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008 αυτό που βιώσαμε δεν περιγράφεται και δεν ξεχνιέται, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Μπήκαν στο σπίτι μας 6 αστυνομκοί και ένας ανακριτής. Δεν μας έλεγαν τι ακριβώς ήθελαν. Και με το ζόρι, μας είπαν ότι ήθελαν να κάνουν έρευνα στο σπίτι και ότι ήταν από το ηλεκτρονικό έγκλημα. Τίποτε άλλο.

Ο κύριος Χιώτης βέβαια χθες στις ειδήσεις του "μεγάλου και αντικειμενικού" καναλιού MEGA, ήξερε ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ, ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ και ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. Μήπως θα έπρεπε να αφήσει τη δημοσιογραφία και να ασχοληθεί με κάτι άλλο; Καταλαβαίνετε...

Αλήθεια, το MEGA δεν μας έχει διευκρινήσει τι έκαναν με το DVD του Ζαχόπουλου και της Τσέκου. Γιατί από τη μία οι "μεγάλοι, διάσημοι και αμερόληπτοι" δημοσιογράφοι του δελτίου, υποστηρίζουν ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟ DVD, ενώ ο κ. Καμπουράκης ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ; Γιατί από τη μία το όνομα και το πρόσωπο της Τσέκου το κρύβουν και την προστατεύουν τόσο, ενώ από την άλλη αφήνουν και ανέχονται να σπιλώνονται ονόματα, υπολήψεις, οικογένειες χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες; Ξεχνούν φαίνεται το τεκμήριο της αθωότητας ή μήπως δεν υπάρχει πια και είναι δημιούργημα της φαντασίας και του ρομαντισμού μας;

Συνεχίζοντας την αναφορά για τα τεκταινόμενα στο σπίτι μας, νιώσαμε να καταρρέουν τα πάντα και προσπαθήσαμε να αντισταθούμε. Βλέπετε, δεν ήταν παρών δικηγόρος και οι κύριοι δεν μπορούσαν να περιμένουν γιατί βιάζονταν...

Ξέρετε πώς ένιωσα όταν έψαχναν το ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ και μας ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;

Αλήθεια, ποιο είναι το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας; Απ' ό,τι φαίνεται, να ταλαιπωρεί και να εξευτελίζει ανθρώπους και να κυνηγάει ανυπεράσπιστες γυναίκες μόνες;

Εγώ, είχα την εντύπωση ότι η Αστυνομία πρέπει να καταδιώκει εμπόρους ναρκωτικών, απατεώνες και δολοφόνους. Άραγε, με το θέμα στα Ζωνιανά τι έγινε; Ποιοι άνθρωποι είναι στις φυλακές χωρίς να μπορούν να βρουν το δίκιο τους; Παράλληλα, φροντίζουν να διαρρέονται όσα στοιχεία θέλουν σε συγκεκριμένες εφημερίδες και σ' "εκλεκτούς δημοσιογράφους".

Νιώσαμε την ώρα της εισβολής και της "έρευνας" να παραβιάζεται ό,τι σημαντικότερο έχουμε: το ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ο χώρος ΜΑΣ, η ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

Μ' έκαναν να μετανιώσω που σπουδάζω Νομική. Από την άλλη, ίσως πρέπει να ασχοληθώ με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κατατρεγμένους. Δεν μπορώ να συνεχίσω την περιγραφή, δεν θέλω να τα θυμάμαι, όσο κι αν ο κύριος Χιώτης, γεμάτος ειρωνεία και χαιρεκακία, προέτρεψε χθες την Αστυνομία να έρθει ξανά στο σπίτι μας. Εχει αναλογιστεί ότι είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ; Ή μήπως αρέσκεται στο να ταπεινώνει τους άλλους;

Ο κύριος Χιώτης υποστηρίζει ότι εκβιαζόταν και ότι συκοφαντείται και ότι θίγεται απ΄αυτό. Αλλά δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να μιλάει για το ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, για την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, σαν να είμαστε εγκληματίες.

Ειλικρινά, αυτό με εξόργισε αλλά και με στεναχώρησε, διότι δεν περίμενα από έναν άνθρωπο ο οποίος θεωρεί ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψή του, το όνομά του, να θίγει άλλους και την οικογένειά τους. Αυτό που νιώσαμε όταν τον ακούσαμε, ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.

Εμείς όμως είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ, στεκόμαστε στα πόδια μας, έχουμε ψηλά το πηγούνι, όπως μου έλεγε μια φίλη, και προχωράμε και προσπερνάμε κάθε κακοήθεια και ύπουλο σκοπό.

Επίσης διαπιστώνω ότι οι πολιτικοί μανιωδώς ασκούν μηνύσεις και αγωγές. Και αναρωτιέμαι: δεν έχουν με τίποτα άλλο να ασχοληθούν, παρά να διαβάζουν μόνο ό,τι γράφεται για εκείνους; Γιατί δεν κάνουν πράξεις, δεν κάνουν έργα, δεν ενδιαφέρονται για τον κόσμο, για τα προβλήματά του; Αν συνέβαινε αυτό, τότε οι ίδιοι οι πολίτες θα ήταν αυτοί που θα εξοργίζονταν και θα ήταν πρόθυμοι να τους υπερασπιστούν.

Σχετικά με τον κύριο Αναστασιάδη, ειλικρινά εκπλήσσομαι. Δεν περίμενα από έναν άνθρωπο που βαλλόταν το προηγούμενο διάστημα περισσότερο από καθέναν άλλον, να χτυπάει έτσι έναν άνθρωπο που ούτε καν τον ξέρει.

Αλήθεια, τόσο γρήγορα ξεχνάει όσα πέρασε; Πόσο χάλια ήταν; Κανένας δεν βρέθηκε να τον στηρίξει. Και τώρα, αυτά που πέρασε ο ίδιος, θέλει να τα κάνει και σε άλλους; Γιατί; Να μου απαντήσει.

Λυπάμαι γι αυτόν, για την οικογένειά του και για τα παιδιά του που τόσο πολύ ήθελε να προστατεύσει, έτσι έλεγε στον Αντέννα, και τα παιδιά των άλλων δεν τα σκέφτηκε!

Το άλλο εντυπωσιακό είναι ότι το πρόβλημα στην αρχή ήταν ο εκβιασμός και τώρα το επίκεντρο της συζήτησης έχει γίνει το Ιντερνετ και τα blogs. "Ολοι οι ειδικοί" προσπαθούν να λύσουν θέματα τα οποία ούτε στην Αμερική δεν έχουν λυθεί. ΑΠΛΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Πρώτον, γιατί δεν ξέρουν, πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν καν τι είναι. Και δεύτερον γιατί προσφέρει πολλές δυνατότητες. Γιατί παγκοσμίως καταδιώκουν τους "μεγαλοεγκληματίες", αυτούς που κατεβάζουν τραγούδια από το το Διαδίκτυο και αυτούς που πωλούν CD. Αυτό είναι το κρίσιμο πρόβλημα της κοινωνίας ή μήπως των μεγαλοεπιχειρήσεων και των σκοτεινών συμφερόντων που θέλουν να ελέγχουν και να φιμώνουν τα πάντα;

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για το μέγεθος του κειμένου, θα έπρεπε να είναι πιο μικρό για να διαβάζεται πιο εύκολα. ΑΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ. Μόνο μέσω του Διαδικτύου μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, να μιλήσω ανοικτά.

Θέλω να ευχαριστήσω καθένα, είτε διάσημο είτε άσημο -και κανείς δεν είναι ανώνυμος, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ- για τη στήριξη και το ενδιαφέρον του. Ειλικρινά, δεν περίμενα τέτοια στήριξη και αυτή είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.

Και θα κλείσω με έναν στίχο από ένα γνωστό τραγούδι του Χατζιδάκι "...αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ".
Ο Κόσμος έχει μάτια και βλέπει και μυαλό να σκέφτεται. Ή εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ έιναι η μία όψη του νομίσματος... Η αλήθεια δεν έχει όψη ... είναι Μία και δεν μπορεί να μείνει κρυμμένη για πολύ. Κάθε εμπόδιο για καλό...!

el.tamp

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ







Υπάρχουν πέντε σπίτια πέντε διαφορετικών χρωμάτων.
Σε κάθε σπίτι ζει ένας άνθρωπος διαφορετικής εθνικότητας.
ΟΙ πέντε ιδιοκτήτες πίνουν ένα συγκεκριμένο είδος ποτού.
Καπνίζουν μία συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και έχουν ένα συγκεκριμένο
κατοικίδιο.
'Ολοι έχουν μεταξύ τους διαφορετικά κατοικίδια, διαφορετικές μάρκες
τσιγάρων και διαφορετικά είδη ποτών.
Η ερώτηση είναι: «Ποιος έχει το ψάρι;».
ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

1.Ο Αγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι.
2.Ο Σουηδός έχει σκύλο.
3.Ο Δανός πίνει τσάι.
4.Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το άσπρο σπίτι.
5.Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ.
6.Αυτός που καπνίζει Pall mall εκτρέφει πουλιά.
7.O ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill.
8.Αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα.
9.Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι.
10. Αυτός που καπνίζει Blends μένει δίπλα σ' αυτόν που έχει γάτες.
11. Αυτός που έχει το άλογο μένει δίπλα σ' αυτόν που καπνίζει Dunhill.
12. Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει BluemaSters πίνει μπύρα.
13. Ο Γερμανός καπνίζει Prince.
14. Ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι.
15. Αυτός που καπνίζει Blends έχει ένα γείτονα που πΙνει νερό.

Ο Αϊνστάιν έγραψε αυτό το γρίφο στον 20ό αιώνα. Υποστήριξε ότι το 98% των ανθρώπων δε μπορούν να τον λύσουν.

ΤΟ ΈΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Όταν ο Θεός δημιουργούσε την Γυναίκα, ήταν είδη στην έκτη του υπερωρία. Ένας άγγελος παρουσιάστηκε και ρώτησε: «Γιατί χαραμίζεις τόσο πολύ χρόνο μ’ αυτό;"

Ο Θεός απαντά: «Έχεις δη της προδιαγραφές της; Πρέπει να έχει πάνω από 200 κινούμενα κομμάτια τα οποία να μπορούν να αντικαθιστώνται όλα και το σώμα της να μπορεί να τρέχει ακόμα και όταν θα τρέφεται με μία Cola διαίτης και ένα Tic Tac (καραμελίτσα μέντας). Να έχει μία αγκαλιά στην οποία να χωρούν τέσσερα παιδιά ταυτόχρονα και να έχει ένα φιλί το οποίοθα ιατρεύει τα πάντα, από ένα γδαρμένο γόνατο έως και μία ραγισμένη καρδιά, και όλα αυτά θα τα κάνει μόνο με δύο χέρια.

Ο άγγελος έμεινε έκπληκτος από τις απαιτήσεις. «Μόνο δύο χέρια!; Και αυτό στην βασική του έκδοση ;;; Αυτό είναι πάρα πολύ δουλειά για μία μέρα. Περίμενε μέχρι αύριο για να την ολοκληρώσεις.»

«Αυτό δεν θα το κάνω!» διαμαρτυρήθηκε ό Θεός. «Είμαι τόσο κοντά στο να ολοκληρώσω αυτή μου την δημιουργία την οποία αγάπησα τόσο. Μπορεί είδη να ιατρεύεται μόνη της ΚΑΙ να δουλεύει 18 ώρες την ημέρα.»

Ο άγγελος πλησίασε και ακούμπησε την γυναίκα. «Την έφτιαξες όμως τόσο απαλή Θεέ.»
«Είναι όντως απαλή» συμφώνησε ο Θεός, «αλλά την έφτιαξα και δυνατή. Δεν έχεις ιδέα τη μπορεί να αντέξει ή να κατορθώσει.»

«Θα μπορεί να σκέφτεται?» ρωτά ο άγγελος.

Ο Θεός απαντά, «δεν θα μπορεί μόνο να σκέφτεται, θα μπορεί να συζητά και να διαπραγματεύεται …. καλύτερα και από έναν άντρα.»

Ο άγγελος παρατηρεί κάτι, τεντώνει το χέρι του και ακουμπάει το μάγουλο της γυναίκας. «Οχ, φαίνεται σαν να έχεις μία διαρροή σ’ αυτό το μοντέλο. Σου το είπα εξ αρχής ότι όλα αυτά είναι πάρα πολύ δουλειά για μία μέρα.»

«Αυτό δεν είναι διαρροή» τον διορθώνει ο Θεός, «είναι ένα δάκρυ!»

«Γιατί είναι το δάκρυ?» ρωτά ο άγγελος.

Ο Θεός απαντά. «Το δάκρυ είναι μία δυνατότητα με την οποία θα μπορεί να εκδηλώνει την χαρά, τον πόνο, την στεναχώρια, την απογοήτευση, την αγάπη, την μοναξιά, την θλίψη και την περηφάνια της.»

Ο άγγελος εντυπωσιάστηκε. «Θεέ είσαι ιδιοφυΐα. Τα σκέφτηκες όλα. Οι γυναίκες είναι όντως εκπληκτικές.»

Ναι, αυτό αληθεύει! Οι γυναίκες έχουν δύναμη για να εκπλήσσουν τους άντρες.

Υπομένουν δυσχέρειες, κουβαλάν φορτία, αλλά διατηρούν πάντα την χαρά, την αγάπη και την ευτυχία. Χαμογελάν όταν θα ήθελαν να φωνάξουν. Τραγουδάν όταν θα ήθελαν να κλάψουν. Κλαίνε όταν είναι ευτυχισμένες και γελάνε όταν είναι νευρικές. Παλεύουν γι’ αυτό που πιστεύουν. Εναντιώνονται στην αδικία και δεν δέχονται το ΌΧΙ όταν πιστεύουν ότι υπάρχει και καλύτερη απάντηση. Συνοδεύουν ένα φοβισμένο φύλο στο γιατρό και αγαπάν χωρίς ενδοιασμούς.

Κλαίνε όταν τα παιδιά τους διαπρέπουν και αγαλλιάζουν όταν διακρίνονται οι φίλοι τους. Χαίρονται όταν ακούν για μία γέννα ή ένα γάμο και στεναχωρούνται όταν πεθαίνει ένας φίλος ή ένα συγγενικό πρόσωπο.
Είναι δυνατές ακόμα και όταν πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Ξέρουν ότι μία ραγισμένη καρδιά μπορεί να θεραπευτεί με ένα φιλί και με μία ζεστή αγκαλιά.

Γυναίκες υπάρχουν σε όλες τις μορφές, τα μεγέθη και χρώματα.Θα ερχόντουσαν οδηγώντας, πετώντας ή τρέχοντας κοντά σου μόνο και μόνο για να σου δείξουν πόσο νοιάζονται για σένα.
Η καρδιά μιας γυναίκας είναι που ομορφαίνει την γη.Φέρνουν χαρά, αγάπη και ελπίδα. Νιώθουν συμπόνια για τον συνάνθρωπο τους και έχουν ιδανικά.

Δίνουν στους φίλους και την οικογένεια τους ηθική συμπαράσταση. Οι γυναίκες έχουν να πουν σημαντικά πράγματα και δίνονται ολοκληρωτικά!!!

Όπως και νάναι ….. Όταν υπάρχει ένα λάθος στις γυναίκες, αυτό είναι το ότι ξεχνάνε την αξία τους.


Μαθήματα επιβίωσης (εταιρικά)




-Μάθημα 1ο
Ένας άνδρας μπαίνει για μπάνιο τη στιγμή που η γυναίκα του μόλις βγαίνει.Εκείνη τη στιγμή χτυπά η πόρτα. Η σύζυγος τυλίγει μια πετσέτα γύρω της και τρέχει να ανοίξει. Ανοίγοντας, αντικρίζει το γείτονα.
Πριν αρθρώσει λέξη, ο Γιάννης ο γείτονας της λέει: «Θα σου δώσω 800 Ευρώ αν αφήσεις την πετσέτα να πέσει στο πάτωμα. Αφού το σκέφτηκε για μια στιγμή, η γυναίκα, αφήνει την πετσέτα και στέκεται ολόγυμνη μπροστά στο Γιάννη.
Μετά από λίγα λεπτά, ο Γιάννης, βγάζει 800 Ευρώ, της τα δίνει και φεύγει.
Η γυναίκα τυλίγει πάλι την πετσέτα και γυρίζει στο μπάνιο. Ο σύζυγος τη ρωτά ποιος ήταν και αυτή του απαντά ότι ήταν ο Γιάννης ο γείτονας.
«Ωραία», λέει ο σύζυγος, «Σου είπε τίποτα για τα 800 Ευρώ που μου χρωστάει;»

Ηθικό Δίδαγμα: Αν μοιράζεσαι κρίσιμες πληροφορίες που αφορούν κέρδος με τους μετόχους σου, μπορεί να είσαι σε θέση να αποφύγεις αναπόφευκτη έκθεση!



-Μάθημα 2ο
Ένας παπάς προσφέρθηκε να οδηγήσει μια καλόγρια με το αυτοκίνητό του.
Μπαίνει η καλόγρια στο αυτοκίνητο και καθώς κάθεται, ανοίγει το ρούχο της και αποκαλύπτει τα πόδια της. Ο παπάς παρα λίγο να τρακάρει. Αφού κέρδισε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, διστακτικά άπλωσε το χέρι του στο γόνατό της.
Η καλόγρια γυρίζει και του λέει:
« Πάτερ θυμάσαι τον ψαλμό 129;»
Ο παπάς δαγκώθηκε. Μετά από λίγο όμως δεν άντεξε τον πειρασμό και ξαναάπλωσε
το χέρι του.
Η καλόγρια επανέλαβε: «Πάτερ, θυμάσαι τον ψαλμό 129;»
Ο παπάς απολογήθηκε: «Συγνώμη, αδερφή, αλλά η σάρκα είναι αδύνατη».
Με τα πολλά έφτασαν στη Μονή και η καλόγρια πήγε στη δουλειά της.
Φτάνοντας στην εκκλησία, ο παπάς τρέχει στο βιβλίο των ψαλμών και ψάχνει να βρει τον 129.
Διαβάζει: «Προχώρα μπροστά και ψάξε ψηλά, θα βρεις τη δόξα»

Ηθικό Δίδαγμα: Αν δεν είσαι καλά πληροφορημένος στη δουλειά σου, μπορεί να χάσεις μια σπουδαία ευκαιρία.




-Μάθημα 3ο
Ένας, πωλητής, ένας διοικητικός και ο Μάνατζερ πήγαιναν για γεύμα, όταν βρίσκουν στο δρόμο ένα παλιό λυχνάρι. Το τρίβουν και βγαίνει ένα τζίνι.
Το τζίνι λέει:
«Θα δώσω στον καθένα σας από μια επιθυμία».
«Εγώ πρώτος, εγώ πρώτος» πετάγεται ο διοικητικός.
«Θέλω να είμαι στις Μπαχάμες, να οδηγώ ένα speed boat χωρίς να έχω καμμιά
έννοια.»
Πουφ, και εξαφανίστηκε.
« Εγώ τώρα, εγώ τώρα» πετάγεται ο Πωλητής. «Θέλω να είμαι στη Χαβάη, ξαπλωμένος σε μια παραλία με την προσωπική μασσέρ μου, μια ατέλειωτη προμήθεια από Πίνα Κολάδας και τον έρωτα της ζωής μου».
Πουφ, πάει κι αυτός.
«Ο.Κ. είναι η σειρά σου» λέει το τζίνι στον Μάνατζερ.
Ο Μάνατζερ λέει: «Θέλω αυτούς τους δύο πίσω στο γραφείο μετά το γεύμα».

Ηθικό Δίδαγμα: Πάντα να αφήνεις το αφεντικό σου να μιλάει πρώτο.



-Μάθημα 4ο
Ένα κοράκι καθόταν σε ένα δέντρο, χωρίς να κάνει τίποτα όλη τη μέρα.
Ένας λαγός τον ρωτάει:
«Μπορώ να κάτσω κι εγώ σαν κι εσένα, και να μην κάνω τίποτα όλη τη μέρα;»
Το κοράκι απαντά: «Φυσικά, γιατί όχι;»
Έτσι λοιπόν κάθεται και ο λαγός στο χώμα κάτω από το δέντρο και χαλαρώνει. Μια
αλεπού πηδάει και τρώει το λαγό.

Ηθικό Δίδαγμα: Για να μπορείς να κάθεσαι όλη μέρα, χωρίς να κάνεις τίποτα, πρέπει να κάθεσαι πολύ ψηλά.



-Μάθημα 5ο
Μια γαλοπούλα κουβέντιαζε με ένα ταύρο. « Θα ήθελα πάρα πολύ να ανέβω στην
κορυφή αυτού του δέντρου, αλλά δεν έχω την ενέργεια»
λέει η γαλοπούλα.
«Γιατί δεν τρως λίγο από τα απορρίμματά μου» προτείνει ο ταύρος «είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά».
Η γαλοπούλα τρώει λίγη κοπριά και διαπιστώνει ότι της έδωσε αρκετή ενέργεια για να ανεβεί στο πρώτο κλαδί του δέντρου.
Την επομένη, αφού έφαγε περισσότερη κοπριά, κατάφερε να ανεβεί στο δεύτερο κλαδί του δέντρου.
Τελικά την τέταρτη μέρα, αφού έφαγε μπόλικη κοπριά, κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του δέντρου.
Δεν πέρασε πολλή ώρα όμως και ένας κυνηγός την εντόπισε και την σκότωσε.

-Ηθικό Δίδαγμα: Τα «σκατά» μπορεί να σε ανεβάσουν στην κορυφή, αλλά δεν θα σε κρατήσουν εκεί.

Επιστολή φοιτητή στους γονείς του


Μάνα και πατέρα, ο γιος σας χαιρετά!

Είναι τώρα ένα εξάμηνο που έφυγα στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσω και σας ζητάω συγνώμη που καθυστέρησα τόσο να επικοινωνήσω μαζί σας. Θα σας ενημερώσω τώρα, μόνο που πριν σας παρακαλώ καθίστε κάπου.

Λοιπόν, είμαι αρκετά καλύτερα τώρα. Το βαρύ κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα και η αμνησία που έπαθα όταν έπεσα από την ταράτσα του σπιτιού μου προσπαθώντας να γλιτώσω από τη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο, αμέσως με το που έφτασα, είναι πια σχεδόν παρελθόν. Παρότι πέρασα ένα μήνα στην εντατική, μπορώ τώρα να δω αρκετά καλά και κάνω μόλις δυο μικροεπεμβάσεις την ημέρα, έτσι ώστε η ανάπλαση των οστών του προσώπου μου να επιτρέψει την προσέγγιση της αρχικής μου μορφής. Οι γιατροί πιστεύουν ότι το πολύ σε δύο μήνες θα είμαι και πάλι σε θέση να τρώω μόνος μου. Πάω δε στοίχημα ότι παρόλο που σας γράφω με το νέο μηχανικό μου χέρι ούτε που καταλάβατε τη διαφορά. (χα!)

Ευτυχώς την ώρα του ατυχήματος με είδε κάποιος από το απέναντι κτίριο και ειδοποίησε την πυροσβεστική και το ασθενοφόρο. Με επισκεπτόταν καθημερινά στο νοσοκομείο, και εφόσον δεν είχα να που να μείνω μετά τη φωτιά, προσφέρθηκε να με φιλοξενήσει σπίτι του. Πρόκειται για ένα ημιυπόγειο μικρό αλλά χαριτωμένο.

Ο ίδιος είναι πολύ καλό αγόρι και ερωτευτήκαμε αμέσως κεραυνοβόλα. Έκανα αλλαγή γεννητικών οργάνων και σχεδιάζουμε να παντρευτούμε, πριν αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη μου. Ναι αγαπητοί μου γονείς, είμαι έγκυος.

Ξέρω πόσο ανυπομονείτε να αποκτήσετε ένα εγγονάκι και ξέρω πως θα καλοδεχτείτε το παιδί και θα του δώσετε την αγάπη που δώσατε και σε μένα όταν ήμουν παιδί. Ο λόγος που καθυστερούμε το γάμο είναι επειδή το αγόρι μου έχει μια μικρή μόλυνση στο αίμα και καθυστερούν τα αποτελέσματα από το τεστ για AIDS που έχει κάνει. Προσπαθώ και εγώ να καταπολεμήσω τη σύφιλη που έχω με καθημερινές ενέσεις.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να δείχνει απότομος και ευέξαπτος, αλλά κατά βάθος είναι ευγενικός, αν και δεν είναι τόσο μορφωμένος ούτε και τόσο φιλόδοξος.

Παρόλο πού δεν έχει την ίδια θρησκεία με μας ούτε το ίδιο ανοικτό χρώμα δέρματος, είμαι σίγουρος ότι η ανωτερότητα σας και η ηθική σας καλλιέργεια δεν θα σας επιτρέψει να κρίνετε τόσο επιφανειακά.

Αλλωστε αν μπορούσατε να συνεννοηθείτε μαζί του (γιατί δεν μιλάει καθόλου ελληνικά) θα τον αγαπούσατε αμέσως όσο τον λατρεύω και εγώ. Προέρχεται από πολύ πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια όπως έμαθα, ο θείος του είναι διεθνώς ένας πολύ σημαντικός έμπορος αναισθητικών ουσιών σε μορφή σκόνης για ενδοφλέβια έξω-νοσοκομειακή χρήση.

Τώρα που σας είπα τα νέα πρέπει να σας ομολογήσω ότι δεν έπιασε ποτέ φωτιά το σπίτι μου, δεν έπεσα από καμία ταράτσα, δεν έπαθα ποτέ κρανιακό κάταγμα και αμνησία, δεν έκανα αλλαγή φύλλου, δεν είμαι τραβεστί, δεν τα έχω με κανέναν αράπη, δεν πρόκειται να παντρευτώ, δεν είμαι έγκυος και δεν έχω σύφιλη.

Παρόλα αυτά, πέρασα μόνο ένα μάθημα στην εξεταστική και θα ήθελα αυτό να το δείτε από τη σωστή του οπτική γωνία και να (μη) δώσετε τη δέουσα σημασία.

Ο γιος σας.

Υ.Σ. Στείλτε λεφτά...

ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ...

Γνώριζες ότι η ζήλια προς άλλο πρόσωπο, συμβαίνει όταν πραγματικά το αγαπάς;

Γνώριζες, ότι τα άτομα που δείχνουν να είναι πολύ δυνατά, είναι τα πιο αδύναμα;

Γνώριζες ότι τα άτομα που πάντα υπερασπίζονται τους υπόλοιπους είναι αυτοί που περισσότερο χρειάζονται να τους υπερασπίζονται οι άλλοι;

Γνώριζες ότι οι 3 πιο δύσκολες λέξεις να πει κανείς είναι: Σ’ ΑΓΑΠΩ, ΣΥΓΝΩΜΗ και ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ, τα άτομα που τις λένε είναι αυτοί που πραγματικά το χρειάζονται και αισθάνονται, και είναι αυτοί που περισσότερο πρέπει να εκτιμάς, γιατί τις έχουν πει;

Γνώριζες ότι τα άτομα που απασχολούν το χρόνο τους με το να κάνουν παρέα στους
υπολοίπους και τους βοηθούν είναι αυτοί που περισσότερο έχουν ανάγκη τη βοήθειά σου και την παρέα σου;

Γνώριζες ότι τα άτομα που ντύνονται στα κόκκινα είναι τα πιο σίγουρα για τον εαυτό τους;

Γνώριζες ότι τα άτομα που ντύνονται στα κίτρινα, είναι αυτά που απολαμβάνουν την ομορφιά τους;

Γνώριζες ότι τα άτομα που ντύνονται στα μαύρα, είναι αυτοί που θέλουν να περνάνε απαρατήρητοι και χρειάζονται την κατανόηση σου και τη βοήθειά σου;

Γνώριζες ότι όταν βοηθάς κάποιον, σου επιστρέφεται αυτή η βοήθεια διπλή;

Γνώριζες ότι τα άτομα που σε χρειάζονται είναι αυτά που δεν σου το λένε;

Γνώριζες ότι είναι πιο εύκολο να πεις τι αισθάνεσαι αν το γράφεις παρά να του το πεις μπροστά του. Γνώριζες όμως ότι έχει περισσότερη σημασία αν του το πεις μπροστά του;

Γνώριζες ότι έχει μεγαλύτερη αξία, αυτό που σου κοστίζει να το πεις ή να κάνεις, από το να σου κοστίζει κάτι και να δίνεις χρήματα για αυτό;

Γνώριζες ότι αν ζητήσεις κάτι με μεγάλη πίστη, και σε αυτήν την πίστη βλέπεις μόνο την θετική πλευρά, σου γίνεται η χάρη;

Γνώριζες ότι μπορείς να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, όπως τον έρωτα, το χρήμα, την υγεία, αν το ζητάς με πίστη, και ότι αν πραγματικά το γνώριζες δεν θα αναρωτιόσουν συνέχεια τι θα μπορούσες να έχεις ή είχες κάνεις στην ζωή σου;


Αλλά μη πιστεύεις όλα αυτά που σου λέω μέχρι να το καταλάβεις μόνος σου, αν γνωρίζεις κάποιον που χρειάζεται οτιδήποτε από αυτά που ανέφερα και μπορείς να βοηθήσεις, βοήθα και θα δεις ότι αυτή η βοήθεια θα σου επιστραφεί διπλή ή βοήθα τον ίδιο τον εαυτό σου και θα δεις τα αποτελέσματα.

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΡΑΜΜΑ

Καλέ μου γιε,

Σου γράφω σιγά γιατί ξέρω πως δε μπορείς να διαβάσεις γρήγορα. Δε μένουμε εκεί που μέναμε παλιά. Ο μπαμπάς σου διάβασε στην εφημερίδα ότι τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται μέσα σε 20 χιλιόμετρα από το σπίτι και έτσι μετακομίσαμε. Δε μπορώ να σου στείλω τη διεύθυνση γιατί η τελευταία οικογένεια που έμενε εδώ πήρε μαζί της τα νούμερα για να μην αλλάξουν διεύθυνση.

Το καινούριο σπίτι έχει και πλυντήριο. Την πρώτη μέρα έριξα τέσσερα πουκάμισα τράβηξα το χερούλι και δεν τα ξαναείδαμε από τότε. Έβρεξε δυο φορές την τελευταία εβδομάδα εδώ. Τρεις μέρες την πρώτη και τέσσερις τη δεύτερη. Το παλτό που ήθελες να σου στείλω, η θεια σου είπε ότι θα είναι βαρύ για το ταχυδρομείο με όλα αυτά τα κουμπιά, και έτσι τα κόψαμε και τα βάλαμε στην τσέπη για να τα βρεις.

Η οικογένεια είναι καλά. Ο πατέρας σου έχει μια υπεύθυνη δουλειά. Να φανταστείς 500 άτομα είναι από κάτω του. Κόβει το γρασίδι στο νεκροταφείο. Η αδελφή σου έκανε παιδί σήμερα το πρωί. Δεν έμαθα αν είναι αγόρι ή κορίτσι και έτσι δεν ξέρω αν είσαι θείος ή θεία. Πήραμε τις προάλλες ένα λογαριασμό από το νεκροταφείο. Έλεγε ότι αν δε πληρώσουμε τη τελευταία δόση για το τάφο της γιαγιάς θα μας την επιστρέψουν.

Τα δυσάρεστα τώρα. Τρεις φίλοι σου πέσανε με το φορτηγάκι από τη γέφυρα.Ο Βασίλης οδηγούσε ο Γιώργος και ο Γιάννης ήταν πίσω στο ανοιχτό. Ο Βασίλης σώθηκε κατέβασε το παράθυρο και κολύμπησε στην ακτή αλλά οιάλλοι δυο πνίγηκαν. Δεν μπορούσαν να κατεβάσουν την πορτούλα για να φύγουν.

Ο θείος σου έπεσε σε ένα βαρέλι με ουίσκι. Μερικοί προσπάθησαν να τον βγάλουν αλλά τους έδιωξε όλους και πνίγηκε.

Όχι πολλά νέα αυτή τη φορά. Τίποτα σημαντικό δεν έγινε. Να μας γράφεις πιο συχνά.

Με αγάπη
Η μαμά σου.

ΥΓ. Θα σου έστελνα λεφτά αλλά ο φάκελος ήταν ήδη κλειστός.

Περίεργα πράγματα που κανείς (σχεδόν) δεν γνωρίζει:










- Η κραυγή μιας πάπιας δεν κάνει ηχώ και κανείς δεν ξέρει το γιατί.

- Μέσα σε 10 λεπτά, ένας τυφώνας προκαλεί περισσότερη ενέργεια απ'ότι όλα τα όπλα.

- Κατά μέσο όρο, 100 άνθρωποι πνίγονται και πεθαίνουν κάθε χρόνο με το στυλό τους.

- Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι φοβούνται περισσότερο τις αράχνες απ' το να πεθάνουν.

- Το 90% των ταξιτζήδων στη Νέα Υόρκη είναι μετανάστες που έχουν στην πραγματικότητα ξεμπαρκάρει.

- Το 35% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα γραφεία γνωριμιών είναι ήδη παντρεμένοι.

- Οι ελέφαντες είναι τα μόνα ζώα που δεν μπορούν να πηδήξουν.

Μονάχα ένας άνθρωπος στα δύο δισεκατομμύρια θα ζήσει μέχρι τα 116 ή περισσότερο.

- Είναι δυνατόν να βάλει κάποιος μια αγελάδα ν' ανέβει τις σκάλες αλλά είναι αδύνατον να την κάνει να τα κατέβει.

- Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους δύο φορές περισσότερο απ' τους άνδρες.

- Είναι σωματικώς αδύνατον να γλύψει κανείς τον αγκώνα του.

- Η κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα χώνεται στο έδαφος κατά μια σπιθαμή το χρόνο καθώς όταν χτίστηκε οι τεχνικοί ξέχασαν να λάβουν υπόψιν τους το βάρος των βιβλίων που θα γέμιζαν το κτήριο.

- Ένα σαλιγκάρι μπορεί να κοιμάται για 3 χρόνια.

- Τα μάτια σου έχουν το ίδιο μέγεθος μ' αυτό που είχαν όταν γεννήθηκες. Η μύτη και τ' αυτιά σου όμως δεν παύουν ποτέ να μεγαλώνουν.

- Τρελό!!! Η ηλεκτρική καρέκλα επινοήθηκε από έναν οδοντογιατρό!!!

- Όλες οι πολικές αρκούδες είναι αριστερόχειρες [θα θελα να γνώριζα αυτόν που διεξήγαγε την έρευνα]

- Στην αρχαία Αίγυπτο οι ιερείς ξερίζωναν όλες τις τρίχες του σώματός τους, ακόμα και αυτές των φρυδιών και των βλεφαρίδων.

- Το μάτι μιας στρουθοκαμήλου είναι πιο χοντρό απ' το μυαλό της.

- Ενας κροκόδειλος δεν μπορεί να βγάλει τη γλώσσα του [αυτό θα πρέπει να το ανακάλυψε το ίδιο άτομο που έκανε την έρευνα για την πολική αρκούδα. Θα' θελα να 'ξερα αν ζει ακόμα...]

- Ο αναπτήρας επινοήθηκε πριν απο τα σπίρτα.

- Σχεδόν όλοι όσοι διάβασαν αυτό το email προσπάθησαν να γλείψουν τον αγκώνα τους.


Πρόβλημα για τα νήπια:

Στα νήπια έκαναν πρόταση να λύσουν το πρόβλημα.




















Προς ποία κατεύθυνση πηγαίνει το λεωφορείο που βλέπεις στην εικόνα;

Κοίταξε προσεκτικά! Ήδη βλέπεις την απάντηση;
Υπάρχουν μόνο 2 δυνατότητες – δεξιά ή αριστερά.
Ακόμα δεν ξέρεις;;;
Αν θέλεις, η απάντηση είναι πιο κάτω.
Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο απάντησαν αμέσως...














„-Αριστερά”- Γιατί;- „Επειδή δεν φαίνονται οι πόρτες!"

ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ






Πώς λέγεται η γυναίκα που ανά πάσα στιγμή γνωρίζει που βρίσκεται ο άνδρας της;

- Χήρα!

__________________________________________________________________


Όλοι οι άνθρωποι έχουνε το δικαίωμα να είναι ηλίθιοι.

Απλά μερικοί κάνουνε κατάχρηση του δικαιώματος.


__________________________________________________________________

Q: Ποιο είναι το αντίθετο του "Αρνάκι άσπρο και παχύ, της μάνας του καμάρι";

A: Λύκος μαύρος και ισχνός, του πατέρα του καημός

__________________________________________________________________

Ένας επιτυχημένος άντρας είναι αυτός που βγάζει πιο πολλά λεφτά από όσα μπορεί να ξοδέψει η γυναίκα του
Μια επιτυχημένη γυναίκα είναι αυτή που βρίσκει έναν τέτοιο άντρα.

__________________________________________________________________

- Αγάπη μου, δεν νομίζεις ότι μετά απο δέκα χρόνια σχέσης είναι καιρός να παντρευτούμε;

- Και ποιός θα μας πάρει;


__________________________________________________________________

Ο σύζυγος γυρνάει στο σπίτι και βλέπει την γυναίκα του στο κρεβάτι με άλλο άνδρα

-Μαρία, τι κάνεις εκεί;

-Βλέπεις; Στο είπα οτι είναι χαζούλης


__________________________________________________________________

Μετά απο 20 χρόνια γάμου, το ζευγάρι πάει κρουαζιέρα. Μια νύχτα με πανσέληνο βρίσκονται στο κατάστρωμα και με πολύ ρομαντική διάθεση λέει η γυναίκα:

- Αγάπη μου, αν έπεφτα στη θάλασσα θα μ' έσωνες;

- Αν σου πω "ναι", θα πέσεις;


__________________________________________________________________


Δύο φίλοι:

- Μετά από 20 χρόνια γάμου είμαι ακόμα ερωτευμένος με την ίδια κοπέλα

-Καταπληκτικό!

- Ελπίζω μόνο να μην το μάθει η γυναίκα μου.


___________________________________________________________________

Ο τελευταίος καυγάς με την γυναίκα μου ήταν δικό μου λάθος.

Με ρώτησε "Τι έχει η τηλεόραση";

Και εγώ απάντησα "Σκόνη"


___________________________________________________________________


Ένας ζητιάνος πλησίασε μία καλοντυμένη κυρία που έκανε τα ψώνια της στο Κολωνάκι και της είπε:

- "Δεν έχω φάει τίποτα εδώ και τέσσερις ημέρες"

Και εκείνη απάντησε:

- "Χριστέ μου μακάρι να είχα τη δύναμη να το κάνω και εγώ"

__________________________________________________________________



Πηγαίνω τη γυναίκα μου παντού, αλλά πάντα βρίσκει το δρόμο για να γυρίσει.

__________________________________________________________________

Πάντα κρατιόμαστε χέρι - χέρι. Αν την αφήσω, ψωνίζει.

__________________________________________________________________


- Πόσα θέλετε γιατρέ, για να μου βγάλετε το χαλασμένο δόντι;

- 200 €

- 200 ευρώ για δουλειά λίγων λεπτών;

- Αν θέλετε μπορώ να κάνω την εξαγωγή πάρα πολύ αργά.


__________________________________________________________________


- Δυστυχώς σας μένουν 24 ώρες ζωή, αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο ...

- Μα τι λέτε γιατρέ; Τι θα μπορούσε να 'ναι χειρότερο;

- Σας ψάχνω από χτες...

__________________________________________________________________


Η μάνα μιας ξανθιάς:

Έλα μέσα χιονίζει

Σιγά και έξω χιονίζει

__________________________________________________________________


4 x 4 (ανέκδοτο)





Είναι αργά και ένας μεθυσμένος βγαίνει τρεκλίζοντας από ένα bar και πέφτει πάνω σε ένα τζιπακι . Ο μεθυσμένος βλέπει το 4 χ 4 επάνω στο αμάξι .

Μέσα στη ζάλη του σκέφτεται : " 4 χ 4 ... πόσο κάνει ... α ! 16 " λέει και πάει και το χαράζει πάνω στο αυτοκίνητο.

Το επόμενο πρωί ξυπνάει ο κάτοχος και βλέπει οργισμένος αυτό που έγινε . Το πάει στο φαναρτζή γιατί και το αμάξι είναι καινουριο . Το αμάξι φτάνει και ξανακυκλοφορει . Το ίδιο βράδυ ο ίδιος μεθύστακας ξαναβλέπει το αυτοκίνητο και η ιστορία επαναλαμβάνεται .

Το επόμενο πρωί ο ατυχής κάτοχος βλέπει πάλι το αυτοκίνητο και αφηνιάζει με το σημάδι . Το πάει στο φαναρτζίδικο και λέει στον μάστορα - Βάψε το = 16 δίπλα γιατί έχω μπλέξει με ένα μα**κα.

Όταν ο μεθύστακας ξαναπέφτει στο ίδιο αυτοκίνητο βλέπει το = 16 βαμμένο δίπλα - Μπράβο τώρα το έλυσε Και χαράζει πάνω στο αμάξι ΣΩΣΤΟ !

Απο τη σκληρη ζωη ενος Admin












Δευτέρα,




08:05 π.μ. Η εβδομάδα άρχισε καλά. Τηλεφωνήσανε από το τμήμα διαφημίσεων, ότι δεν μπορούν να βρουν ένα αρχείο. Τους σύστησα την χρήση του προγράμματος αναζήτησης "FDISK". Έτσι σίγουρα θα είναι απασχολημένοι για κάποιο διάστημα ...

08:25 Το λογιστήριο μισθοδοσίας διαμαρτύρεται, ότι η σύνδεση προς το δίκτυο δεν λειτουργεί. Τους διαβεβαίωσα, ότι θα ασχοληθώ άμεσα με το θέμα. Στη συνέχεια αποσύνδεσα από την πρίζα την μηχανή του καφέ και επανασύνδεσα τον Server τους. Γιατί δεν με ακούει κανείς, όταν αναφέρω ότι υπάρχουν λίγες πρίζες ; Άμεσα το λογιστήριο μισθοδοσίας με ευχαριστεί για την ταχεία εξυπηρέτηση!!! Πάλι μερικοί ευτυχισμένοι χρήστες ...


08:45 Οι «μάγκες» της αποθήκης θέλουν να μάθουν, πως αλλάζουν οι γραφικοί χαρακτήρες στον πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου τους. Τους ερωτώ, πιο Chipset είναι εγκαταστημένο στην μητρική πλατίνα. Θα ξαναπάρουν, αν το βρουν ....

09:20 Τηλεφώνημα από ένα υποκατάστημα της εταιρίας: Δεν μπορούν να ανοίξουν τα επισυναπτόμενα στο Lotus Notes. Τους συνδέω με το θυρωρείο στο ισόγειο.

09:35 Το τμήμα διαφημίσεων αναφέρει, ότι το PC τους δεν ξεκινά και δείχνει "ERROR IN DRIVE 0". Τους καθησυχάζω λέγοντας ότι φταίει το λειτουργικό σύστημα και τους δίνω το νούμερο της Microsoft-Hotline ....

09:40 Οι αποθηκάριοι ανακάλυψαν, ότι οι γραφικοί χαρακτήρες δεν σχετίζονται με το Chipset. Τους απαντώ ότι είπα "Bitset" και όχι "Chipset". Είπαν ότι θα συνεχίσουν το ψάξιμο. Απορώ πως τέτοιοι άνθρωποι αποκτούν δίπλωμα οδήγησης ;

10:05 Ο διευθυντής εκπαίδευσης τηλεφωνεί και ζητάει ένας κωδικό πρόσβασης για έναν νέο μαθητευόμενο. Του λέω, ότι πρέπει να κάνει μια αίτηση τύπου 7A96GFTR4567LPHT. Απαντά ότι δεν έχει ακούσει ποτέ για αυτόν τον τύπο αίτησης. Τον παραπέμπω στον θυρωρό στο ισόγειο ...

10:20 Οι «μάγκες» της αποθήκης δεν εφησυχάζουν. Είναι πλέον εχθρικοί μαζί μου και υποστηρίζουν, ότι τους δουλεύω . Εντέλει βρήκαν μόνοι τους πως αλλάζουν οι γραφικοί χαρακτήρες και θέλουν να καλέσουν τον προσωπάρχη για να διαμαρτυρηθούν εις βάρος μου. Εγώ φυσικά αλλάζω αμέσως την κατάσταση της τηλεφωνική γραμμής του προσωπάρχη σε «κατειλημμένη» Ακολούθως μπαίνω στον Server τους και εξαφανίζω «μερικά» αρχεία τους.

10:30 Η γκόμενα μου με καλεί και αναφέρει ότι οι γονείς της θα την επισκεφθούν το Σαββατοκύριακο και ότι έχει ετοιμάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα ξενάγησης τους. Δεν σταματά να μιλά. Την συνδέω με τον θυρωρό στο ισόγειο ...

10:40 Πάλι από την αποθήκη. Αναφέρουν σε πολύ χαμηλούς τόνους, ότι όλα τα αρχεία τους έχουν εξαφανισθεί !!! Τους λέω, ότι αυτά παθαίνουν, όταν θέλουν να κάνουν τους ξύπνιους προς τον Administrator τους. Τους δείχνομαι συμφιλιωτικός και τους υπόσχομαι, ότι θα ασχοληθώ με το πρόβλημα τους εκτενέστερα. Περιμένω 10 λεπτά και μετά αλλάζω στον Server το χρώμα των γραφικών χαρακτήρων πίσω από άσπρο σε μαύρο. Με ευχαριστούν ενθουσιωδώς και με διαβεβαιώνουν, ότι η απειλή της διαμαρτυρίας προς τον προσωπάρχη ήταν βασικά πλάκα. Από σήμερα πλέον «γλείφουνε» ασταμάτητα ..

10:45 Περνά ο θυρωρός και διηγείται, ότι δέχεται παράξενα τηλεφωνήματα. Θέλει οπωσδήποτε να μάθει και αυτός επιτέλους κάτι περί Computer. Του λέω, ότι αρχίζουμε αμέσως με την εκπαίδευση. Σαν πρώτο μάθημα του δίνω την άσκηση να παρακολουθεί την απέναντι οθόνη και πάω για μεσημεριανό διάλειμμα ...

14:30 Επιστρέφω από το μεσημεριανό φαγητό και ο θυρωρός αναφέρει, ότι ο προσωπάρχης πέρασε και κάτι έλεγε για κάποιο πρόβλημα με το τηλέφωνο του. Αμέσως διακόπτω το σήμα «κατειλημμένο» της τηλεφωνική γραμμής του προσωπάρχη. Τι θα κάνανε άραγε όλα αυτά τα άτομα χωρίς εμένα ;

14:35 Ήρθε η ώρα να συνδέσω το τηλέφωνο της hotline. Αμέσως χτυπά. Η καινούργια από τις πωλήσεις χρειάζεται επειγόντως μια νέα ID (!), διότι ξέχασε την προηγούμενη. Της λέω ότι η ID αποδίδεται βάσει χρώματος μαλλιών, ηλικίας, διαστάσεων και οικογενειακής κατάστασης της. Τα δεδομένα που ακούω (Ξ/23/92-48-92/Α) εξιτάρουν την διάθεση μου. Της λέω, ότι η ID θα είναι έτοιμη το βράδυ, αλλά λόγω του επείγοντος θα την παραδώσω προσωπικά στο σπίτι της. Με ευχαριστεί με νόημα ...

14:40 Αναφυλλίζω για λίγο το ημερολόγιο του προσωπάρχη. Σβήνω την καταχώρηση της Τετάρτης «ΑΥΡΙΟ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΑΜΟΥ» και αυτήν της Πέμπτης «ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΑΜΟΥ. ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ». Αναρωτιέμαι, αν την Παρασκευή θα είναι ακόμη τόσο ευτυχισμένος ..

14:45 Ο θυρωρός λέει, ότι η οθόνη του φαίνεται κάπως σκοτεινή. Ενεργοποιώ την οθόνη, και ξεκινώ τον Screensaver. Ο θυρωρός κρατά ασταμάτητα σημειώσεις. Τι ωραία θα ήταν, αν όλοι οι χρήστες ικανοποιούνταν έτσι εύκολα ....

14:55 Επαναφέρω μερικά αρχεία από τον φάκελο μου «Λυμένα προβλήματα» πίσω στον Server ως «Προς λύση». Σκέφτομαι τον συνάδελφο της απογευματινής βάρδιας και φροντίζω να μην πλήττει ...


15:00 Επιτέλους τέλος για σήμερα. Πληροφορούμαι στα γρήγορα από τον Server του τμήματος προσωπικού την διεύθυνση της «Ξ/23/92-48-92/Α», παίρνω από το ψυγείο της VIP-Lounge ένα μπουκάλι γαλλικής σαμπάνιας, σημειώνω σε ένα χαρτί την νέα ID (123456) και ξεκινώ. Κάθε άνθρωπος μετά από μια ημέρα εξουθενωτικής εργασίας χρειάζεται και λίγο χαλάρωση ..








Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΑΡΓΟΣ ΧΟΡΟΣ



Έχεις σταματήσει ποτέ να κοιτάξεις τα παιδιά που παίζουν;
Ή να ακούσεις τον ήχο της βροχής που πέφτει στη γη;
Ή να κοιτάξεις την τρελή κούρσα μιας πεταλούδας;
Ή να παρατηρήσεις τον ήλιο που χάνεται μέσα στη νύχτα;
Χαμήλωσε ταχύτητα Μην χορεύεις τόσο γρήγορα
Ο χρόνος είναι λίγος
Η μουσική δεν θα διαρκέσει για πάντα
Περνάς κάθε σου μέρα στα γρήγορα;
Όταν ρωτάς κάποιον “τι κάνεις”
ακούς ποτέ σου την απάντηση;


Στο τέλος της ημέρας
ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου
με χιλιάδες σκέψεις στο μυαλό σου;
Καλά θα κάνεις να κόψεις ταχύτητα.
Μη χορεύεις τόσο γρήγορα.
Ο χρόνος είναι λίγος.
Η μουσική δε θα διαρκέσει για πάντα
Είπες ποτέ στο παιδί σου
«θα το κάνουμε αύριο»
χωρίς να προσέξεις μέσα στη βιασύνη σου
την απογοήτευσή του;
Έχεις χάσει ποτέ σου
έναν καλό φίλο
μόνο και μόνο επειδή δεν έβρισκες το χρόνο
να του τηλεφωνήσεις;


Καλά θα κάνεις να κόψεις ταχύτητα.
Μη χορεύεις τόσο γρήγορα.
Ο χρόνος είναι λίγος.
Η μουσική δε θα διαρκέσει για πάντα.
Όταν αγχώνεσαι και τρέχεις όλη τη μέρα
Είναι σα να έχεις ένα δώρο που δεν το άνοιξες ποτέ…
Και που το πέταξες
Η ζωή δεν είναι μια κούρσα ταχύτητας
Ζήσε χαλαρά.
Άκου τη μουσική.


Αυτό το ποίημα γράφτηκε από μια έφηβη που πάσχει από καρκίνο
και έχει σταλεί από έναν γιατρό.
Θέλει να δει πόσοι θα το διαβάσουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ
Το ζητάει ένα κοριτσάκι που θα φύγει από τη ζωή από καρκίνο.
Της μένουν μερικοί μήνες ζωής και η επιθυμία της είναι να στείλει ένα γράμμα σε όλους για να τους πει να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο, αφού αυτή δε θα μπορέσει να το κάνει.

Η αγάπη είναι




ο μεγαλύτερος νόμος που κυβερνά αυτόν τον ισχυρό και ουράνιο κύκλο,

η απαράμιλλη δύναμη που συγκρατεί τα διάφορα στοιχεία αυτού του υλικού κόσμου

η υπέρτατη μαγνητική δύναμη που κατευθύνει τις κινήσεις των σφαιρών στις επουράνιες επικράτειες.

Η αγάπη αποκαλύπτει με αστείρευτη και απεριόριστη ισχύ τα λανθάνοντα μυστήρια του σύμπαντος.

Η αγάπη είναι το πνεύμα της ζωής στο στολισμένο σώμα της ανθρωπότητας,

ο εγκαθιδρυτής του πραγματικού πολιτισμού σε αυτό το θνητό κόσμο,

και η

έκχυση άφθαρτης δόξας σε κάθε αγέρωχη φυλή και έθνος.






Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Μια υπέροχη πιτσιρίκα

H εφτάχρονη πιτσιρίκα πού πουλάει τά γλυκά στόν δρόμο της Δαμασκού καί ταυτόχρονα γράφει τά μαθήματά της (!) δέν άφηνε μέ τίποτε τόν Wasim Kheir Beik νά τήν φωτογραφήσει.
Τελικά ο φωτογράφος του πρακτορείου SANA πήρε αυτό πού ήθελε μέ φακό από 30 μέτρα απόσταση (μαζί καί τό πρώτο βραβείο γιά τό 2007 από τήν Ἐνωση Αραβικών Πρακτορείων Ειδήσεων), χαρίζοντας καί σέ μας τή θαυμάσια αυτή εικόνα μέ τά συγκινητικά μηνύματα...


(από την εφημερίδα «Αντιφωνητής»)

Ανεπανάληπτος ΚΥΡ




κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Η Ζαχοπουλιάδα όπως μας την παρουσιάζουν...ή όπως είναι ;



κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Gothics....



Συνέβη στην Αγγλία και η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα DAILY MAIL. Το ζευγάρι αυτό - είναι gothics - προσπάθησε να μπει σε λεωφορείο αλλά ο ελεγκτής δεν τους επέτρεψε με το σκεπτικό ότι δεν επιτρέπονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς τα κατοικίδια…


Η κοπέλα είπε ότι δεν πονάει και χαίρεται μαλιστα γιατί αυτή η πράξη" - το λουράκι - είναι μια πράξη αγάπης από τον αρραβωνιαστικό της !!!


Πάντως το ζευγάρι, απ' ότι λέει και το σχετικό άρθρο, έκανε μήνυση στην εταιρία των λεωφορείων αλλά και στον ελεγκτή......