Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Η Μercury Energy παρέχει φως

Φαντάσου τον εαυτό σου 44 ετών δάσκαλο ή δασκάλα δεν έχει και τόση σημασία. Να έχεις χάσει τον σύζυγο σου. Να έχεις και πέντε παιδιά να μεγαλώσεις από 5 ως 18 ετών. Δεν βαριέσαι λες, τα παιδιά είναι ευτυχία, την δουλίτσα μου την έχω, υγεία μόνο να υπάρχει.

Έλα όμως που ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα υγείας. Τι πρόβλημα; Καρδιακής και πνευμονικής ανεπάρκειας. Πολύ σοβαρό που με τον καιρό επιδεινώθηκε πολύ και από τον Φεβρουάριο είναι η αιτία να χάσεις και την δουλειά σου αφού δεν μπορείς να εργασθείς, αφού όλη τη μέρα είσαι συνδεμένος με μια συσκευή που σου παρέχει οξυγόνο.

Τα οικονομικά προβλήματα αρχίζουν σιγά-σιγά αφού στερεύουν τα έσοδα και έρχεται η στιγμή που δεν έχεις να πληρώσεις ούτε το ρεύμα. Τότε έρχεται ο υπάλληλος της ηλεκτρικής εταιρίας σπίτι σου για διακοπή της τροφοδοσίας και τον παρακαλάς μη μου το κόψετε, δες με, είμαι εξαρτημένη απ αυτή την συσκευή οξυγόνου και αν μου κόψετε το ρεύμα πως θα λειτουργήσει, θα πεθάνω. Δώστε μου μια ευκαιρία ίσως βρω τα 90 ευρώ που σας οφείλω…Το ίδιο λέει και ο μεγαλύτερος γιος σου που παρακαλά τον υπάλληλο και αυτός.

Ο υπάλληλος τότε τηλεφωνεί στην εταιρία του. Η εταιρία όμως δεν καταλαβαίνει από αυτά. Θέλει τα χρήματα της, το κέρδος της…Έτσι ο υπάλληλος κατεβάζει τον διακόπτη, η συσκευή σταματά, ο συναγερμός της συσκευής αρχίζει να βαρά. Αρχίζεις να αναπνέεις πολύ δύσκολα, το κεφάλι σου αρχίζει να πονά υπερβολικά, χάνεις σιγά-σιγά το φως σου…Σε 2 ώρες έχεις πεθάνει.

Ευτυχώς δεν είμαστε εμείς. Ούτε συνέβη σε κάποια υπανάπτυκτη χώρα της Αφρικής. Συνέβη στο πολιτισμένο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το όνομα της άτυχης γυναίκας ήταν Folole Muliaga.

Η εταιρεία λέγετε Μercury Εnergy και την διευθύνει ο Τζέιμς Μάουντερ αυτός ο ευαίσθητος άνθρωπος που έδωσε την εντολή να κατέβει ο διακόπτης της ζωής.

Η υπόθεση τώρα έχει προκαλέσει σάλο, τα κόμματα αντιδρούν η δικαιοσύνη ψάχνεται αλλά η πραγματικότητα είναι ότι για 90 ευρώ η Folole Muliaga δεν ζει πια ανάμεσα μας


Δεν υπάρχουν σχόλια: