Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Για στιγμές έκτακτης ανάγκης..

Γνωρίζετε ότι το κινητό σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συσκευή ...επιβίωσης?

Να μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τα κινητά σας:


1. Πανευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112.

Αν βρεθείτε σε περιοχή εκτός κάλυψης του δικού σας δικτύου και παρουσιαστεί κάτι ..έκτακτο, καλέστε το 112 και το κινητό σας θα αναζητήσει οποιοδήποτε διαθέσιμο στην περιοχή δίκτυο!!
Αυτή η κλήση δεν χρεώνεται, μπορεί να γίνει ακόμα και με κλειδωμένο πληκτρολόγιο,σε κινητό χωρίς μονάδες, ακόμα και με μπλοκαρισμένο τηλέφωνο που έγινε λάθος στο PIN, ή ακόμα και χωρίς SIM!!! Ο αριθμός 112 είναι ο ίδιος για όλη την Ευρώπη.
Σε έρευνα που έγινε στην Ελλάδα φάνηκε ότι την υπηρεσία αυτή γνωρίζουν <10%>
2. Έχετε κλειδώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα στο αυτοκίνητο?

Καλέστε στο σπίτι σας (ή όπου αλλού βρίσκεται ένα δεύτερο κλειδί με τηλεχειριστήριο), και ζητήστε να κρατήσουν το δεύτερο τηλεχειριστήριο κοντά στο κινητό τους, ενώ εσείς έχετε πλησιάσει το κινητό σας στο αυτοκίνητο. Ζητήστε να πατήσουν το κουμπί ξεκλειδώματος και ..ω του θαύματος, το αυτοκίνητο (θεωρητικά τουλάχιστον) θα ξεκλειδώσει!!
Εννοείται ότι μιλάμε για ηλεκτρικές κλειδαριές που ενεργοποιούνται με τηλεχειριστήριο.

3. Απόθεμα μπαταρίας κινητού.

Φανταστείτε να έχετε σχεδόν άδεια μπαταρία και να περιμένετε ένα σημαντικό τηλεφώνημα,ενώ δεν έχετε κοντά σας φορτιστή!!
Απαίσιο??
Και όμως υπάρχει λύση!!
Αν έχετε συσκευή NOKIA (οι υπόλοιποι μπορείτε να κλάψετε), πατήστε *3370# και κλήση. Αυτό θα ξεκινήσει μια διαδικασία, η οποία όταν τελειώσει θα χρειαστεί να κλείστε και να ξανανοίξτε το κινητό.
Οι συσκευές ΝΟΚΙΑ έχουν μια ειδική λειτουργία πρόσθετης κρυφής μπαταρίας (παραμένουσα φόρτιση που αντιστοιχεί σε περίπου 50% της συνολικής) που ενεργοποιείται όπως παραπάνω. Το απόθεμα αυτό θα ανανεωθεί την επόμενη φορά που θα φορτίσετε. Μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορεί να χάσετε ρυθμίσεις.
4. Απενεργοποίηση κλεμμένου κινητού.

Αν σας κλέψουν το κινητό και γνωρίζετε το σειριακό του αριθμό, μπορείτε να τον δώσετε στην εταιρεία που σας παρέχει πρόσβαση και απενεργοποιήσει τη συσκευή.

Φυσικά αυτό δεν θα σας φέρει πίσω τη χαμένη σας συσκευή, αλλά τουλάχιστον θα δώσει ένα μάθημα στον κλέφτη!!
Τώρα, αν το αγοράσατε από το παζάρι και είναι από τα κλεμμένα, δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνετε.. Μπορεί να πάτε για μαλλί και να βγείτε κουρεμένοι!

Πάντως ο σειριακός αριθμός εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού με το *#06#
Για να πω την αλήθεια εμένα μου άρεσε αυτό με το αυτοκίνητο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: