Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Αλλος για γκολφ....


Ο Ιησούς, ο Μωυσής κι ένας γεράκος παίζουν γκολφ.

Πιάνει πρώτος ο Μωυσής το μπαστούνι και ρίχνει μία... τσαααφ! το μπαλλάκι σε μια λιμνούλα με νερό που ήταν πριν την τελική τρύπα. Βρίζοντας, πάει προς τη λίμνη, βγάζει το ραβδί του, σηκώνει τα μακρυά του μανίκια (όπως τότε στον Νείλο ένα πράγμα) και ....κλααατς! ανοίγει η λιμνούλα στη μέση, οπότε περπατάει ίσια στη κοίτη, ρίχνει μια δεύτερη με το μπαστούνι του γκολφ και... μπόινγκ! η μπάλλα μέσα στην τρύπα.

Σειρά του Ιησού τώρα: ρίχνει μια ξεγυρισμένη με το μπαστούνι του, αλλά... βζζζζζ μπλουμ! η μπαλλίτσα πάλι μέσα στη λίμνη... Τσαντίλας, πάει ο Ιησούς στη όχθη της, κάνει ένα νεύμα με το χέρι του, ακίνητη η λίμνη, σηκώνει τα καφτάνια κι αρχίζει να περπατάει πάνω στο νερό. Βρίσκει την μπάλλα που είχε στο μεταξύ ανέβει στην επιφάνεια... ντόινγκ! με το μπαστούνι, μέσα στην τρύπα κι αυτός!

Σειρά του γεράκου τώρα, ο οποίος είχε κρεμάσει μια μούρη να με όλα αυτά που έβλεπε....

Ρίχνει μια με το μπαστούνι του... βζίιιιιν... η μπάλλα στη λιμνούλα! Την ώρα όμως που πέφτει μέσα στο νερό η μπαλλίτσα, πετάγεται ένας σολωμός και την καταπίνει. Πριν προλάβει να ξαναβουτήξει στο νερό ο σολωμός, ένας γλάρος ξεστρατίζει από το το σμήνος των γλάρων που πετούσαν πιο ψηλά, και μ’ένα εντυπωσιακό πλονζόν βουτάει τον σολωμό από τη λιμνούλα.

Την ώρα που, πετώντας, ήταν έτοιμος να καταβροχθίσει το ψάρι, πετάγεται ένας κυνηγός από κάτι θάμνους παραδίπλα, και με την καραμπίνα του πετυχαίνει τον γλάρο. Την ώρα που τον βρίσκουν τα σκάγια, ανοίγει το πουλί το στόμα του και του πέφτει κάτω το ψάρι, οπότε καθώς ο δύσμοιρος σολωμός πέφτει στο χώμα και σπαρταράει για λίγο αέρα, του φεύγει η μπαλλίτσα, η οποία με μερικά χοροπηδητά τσουλάει και.... μπαίνει στην τρύπα!

Γυρίζει τότε ο Ιησούς και λέει στον γεράκο:

-«Εντάξει ρε πατέρα, είπαμε να παίξουμε λίγο γκολφ, μη το ξεφτιλίσουμε τελείως το θέμα!....»


Δεν υπάρχουν σχόλια: