Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Θα διακόπτεται η σύνδεση στο Ίντερνετ...

...όσων κατεβάζουν παράνομα τραγούδια ή ταινίες στη Γαλλία
...
Toυ Γιάννη Ξυνόπουλου
..
Μια είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου αρκετές φορές, είναι η σημαντική συμφωνία για τον έλεγχο του διαδικτύου και την καταπολέμηση της πειρατείας μέσω αυτού, που προβλέπει ακόμη και τη διακοπή της σύνδεσης όσων κατεβάζουν ¨παράνομα¨ ταινίες ή τραγούδια, που υπογράφηκε στη Γαλλία.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δικαιολόγησε την υπογραφή της συμφωνίας αυτής λέγοντας ότι πρόκειται "για ένα αποφασιστικό βήμα για τον πολιτισμό στο διαδίκτυο".
Οι Αμερικανοί ελέγχουν την παγκόσμια μουσική βιομηχανία μέσα από πολυεθνικές εταιρείες. Με σύμμαχο την Γαλλία αυτή τη φορά, προσπαθούν να επιβάλουν και στην Ευρώπη τον έλεγχο του παγκόσμιου ιστού.
Όλοι εμείς που είμαστε υπέρ της ελεύθερης διακινήσεις ιδεών και ανταλλαγής αρχείων νιώθουμε ανασφαλείς με τέτοιου είδους αποφάσεις.
Στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπεται η ίδρυση μιας διοικητικής αρχής που θα αναλάβει την καταπολέμηση της ¨πειρατείας¨ στο διαδίκτυο. Η αρχή αυτή θα μπορεί να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα σε όσους κατεβάζουν παράνομα τραγούδια και ταινίες και, σε περίπτωση υποτροπής, να τους διακόπτει τη σύνδεση.

πηγή PRESS-GR.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: